View Single Post
Staro 05.06.2014., 22:42   #38227
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Malo sam šarafio po vilici...
Došlo je vrijeme da ju poservisiram
Kupio sam rockshox semeringe ali nisu kompatibilni sa vilicom, dio koji ide u lowerse je malo većeg promjera pa se ne može nabiti u lowerse
Original semerinzi su u odličnom stanju pa sam tu imao dosta sreće

SR vilice nemaju ulje u nogama(nisu platili taj patent), i to im je glavna mana jer mast ne može odraditi posao kao ulje, pa masovno govore ekipi da sami natrpaju ulje unutra.
Za podmazivanje lowersa se preporuča sintetičko ulje za motor ( NIKAKO POLUSINTETIČKO )
Za podmazivanje RC2 se koristi ulje za vilice, idealno za ovaj RC2 bi bilo foxovo red ulje 10WT ( rebrandirani Silkolene rsf pro )
Budući da sam ja htio ubrzati malo rebound, pomiješao sam 10wt i 5wt ulje i na kraju je odlično ispalo, čini mi se da sam idealni omjer odmah pogodio, još moram istestirat na stazi

Sam servis je pljuga, vilica se otvara standardno, odšarafe se lowersi, pa na kruni.

Kad sam ju otvorio imao sam kaj za vidjet
Malo masti, semerinzi suhi ko barut, foam ring također suh ko barut
Počistio semeringe, stavio novi foam ring ( prethodno namočen u 5w30 sintetičko ulje ), podmazao semeringe ( rsp ultra slick mast )

RC2 se otvara lagano, u isto vrijeme se roka po dva vijka, svaki na svoju stranu i RC2 se odšarafi po sredini.
Ulje koje je izašlo iz njega je bilo sive boje....
Malo je zajebano nalit ulje u RC2 jer se sastoji od dvije komore, i RC2 neće dobro radit ako se ulje stavi samo u jednu
Prema uputama od suntoura, u rc2 ide 72ml ulja, iz njega je izašlo jedva 40ml ulja...
TA( air spring ) nisam dirao, samo sam ga izvadio i stavioo malo masti...

Vratio sam sve nazad, u obje noge ulio 20ml castrol 5w30 ulja i to je to.
Vilica osjetno bolje radi, i ono glavno, rebound mi je brži.

https://www.dropbox.com/s/4kkrj469srk1vvu/_C5V0873.jpg
jed2i je offline   Reply With Quote