View Single Post
Staro 03.06.2014., 13:34   #971
Buki
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Split
Postovi: 88
Pozdrav ekipa,

molim vas malo pomoći. Naime, bez iskustva sam u dslr svijetu, a namjerio sam se sada uzeti neki dslr fotoaparat. Nemam velik budžet na raspolaganju, no uglavnom da ne duljim ... trebam mišljenja i savjete.
Trenutno mi je najbliži Nikon D5100 sa 18-55 i 55-200 VR kitom (nešto manje od 5000 kn košta). U dilemi sam da li se rastegnuti još cca 1200 kn i uzet Canon 650D sa 18-135 STM objektivom? Vrijedi li ova druga opcija toliko više ili je pametnije uzeti Nikona pa uložiti tu razliku u objektiv, npr. 35mm f/1.8?
Privlačno mi je kao početniku imati samo 1 objektiv (jel se kaže walkaround? ), te touchsreen i ugodniji rad (pa i navodno bolje video mogućnosti, iako mi video nije prioritet) ... no istovremeno, privlači me 200mm doseg, navodno nešto "bolji" senzor Nikona i dulja garancija, a za manje para.

Znam da sam ja sad napisao gotovo sve meni bitne argumente i trebam sam odlučiti ... i ne želim pokretati raspravu Nikon vs Canon, ali zanima me ipak stav nekog iskusnijeg jer nije mi ovo baš mala investicija

Pogledao sam i ostalu ponudu (mirorless, m4/3 i sl ...), ne nalazim ništa konkurentno u cjenovnom rangu u kojem se moram kretati, a manji "form factor" mi ništa ne znači ... ali naravno, otvoren sam za prijedloge ...

Jedino meni još zanimljivo što sam našao je Pentax k-30 sa 18-135WR (rang cijene kao i 650d sa 18-135 STM), ali odbija me (barem koliko je meni vidljivo) loša zastupljenost Pentaxa (što je obzirom na omjer uloženo-dobiveno na papiru meni prilično čudno), te neki loši reviewi ovog objektiva, navodno lošiji video ... ??

Također me još zanima, u slučaju reklamacija, servisa, djelova i sl. ... koji brand uživa kvalitetniju podršku u HR?

Hvala unaprijed na svakom savjetu, mišljenju ...
Buki je offline   Reply With Quote