Citiraj:
Autor quazar912
jbg, nis mi niš pomogo - molim pojasni
EDIT - sad vidim šta treba...ali šta će mi to pokazati'
|
Pa dijagnostika ide po redu nema prek reda.
HBCD sadrži sve na sebi, provjeriš HDD sa tvorničkim alatom, digneš live windowse Xp provjeriš da li oni vide hardove i kako se ponaša itd.
Sama instalacija od 4h ukazuje na probleme koji su već prije navedeni:
- kabl
- neispravan hdd
- neki utor na ploči ili matična itd.
Sad da bi ustanovio što je u pitanju:
- kreneš redom - kablove si promjenio
- imaš mix pata/sata provjeri ako imaš više od jednog pata da su master slave ispravno podešeni
- dalje bios: provjeri da li ti je podešena sata na IDE ili AHCI mod?
Onda ide HBCD: s njim provjeriš da li su diskovi fizički ispravni - disk može biti poluispravan da ti instalacija prođe ali onda počne zafrkavat - znači ovisi da li je pogođen sektor koji ne valja
Nakon što potvrdiš da su postavke ispravne i da su diskovi u redu (fizički) ideš dalje pokušat dignut sa HBCD.a live distribuciju windowsa jer bi oni u 90% slučajeva trebali očitat hdd.ove otamo sa hdtunom pogledaš smart.
Naravno smart možeš pogledati i prije sa HBCD.a ima alat i za to - to bi vjerojatno prvo trebalo napravit čisto da vidiš kakvo je fizičko stanje diskova.
Nakon što sve ovo gore navedeno prođeš onda možeš ić sa instalacijom nekog OS.a i provjeravati iz njega što je.
Naravno još mi pada napamet provjera USB.a da li je uključen legacy support?
I šta još? Možeš i pokušati sa CD.a dignut neku live distru linuxa pa vidjet kako se u tome ponašaju ti diskovi.