View Single Post
Staro 14.05.2014., 12:39   #1
feedshunter
Registered User
Moj komp

feedshunter's Avatar

Datum registracije: May 2014
Gigabyte GA EP45-DS3 problem !

Poz. ljudi,ima li netko možda ovu ploču pa da može udijeliti koje iskustvo,naime imam na njoj Q6600 , i sve ostalo iz potpisa (4x 1 GB OCZ Titanium pc2 6400 CL 4-4-4-15),napajanje je 650 Watt ,doduše na napajanju nema ATX 12 V tzv. EPS 8 pin za CPU,nego sam stavio adapter sa 4 na 8 pin,i taj dio funkcionira.Problem je sljedeći,unatoč brojnim pokušajima da malo "clocknem" RAM ,uradio sam sve prema tutorialima,digao napon na 2.2V kao što je deklarirano na samim modulima, ručno podesio latenciju na 4-4-4-15 ,ali ipak mi CPU-Z iščitava preko "JEDEC 3 400 MHz CL 5-5-5-15,i da stvar bude još blesavija,napravim CMOS clear i "LOAD DEFAULT SETTINGS",i od tog trena u BIOS-u imam na SATA postavkama umjesto AHCI , IDE mode,iako su Win ( 8.1 Pro) instalirani u AHCI modu neće mi bootati kad ručno prebacim na AHCI i NATIVE! Pokušao sam i ručno preko "regedit" opcije prebaciti na AHCI mod,i nakon restarta prebacim u BIOS-u na AHCI mod no đubre se neće bootati ! Za popizdit ! Možda sam pretrpao temu sa raznolikim pitanjima,ali najsretniji bih bio da najprije riješim problem sa RAM-om ,zašto mi neće odraditi OC memorije ? (p.s. pokušao sam i downgrade BIOS-a na verziju F8 ista stvar,pa sam vratio na trenutnu i ujedno zadnju F10b ).Možda se nađe kakav expert za takve "egzotične" situacije pa pripomogne! Unaprijed zahvalan !