Kad smo već kod patuljaka...
Čini mi se da su se pomakli južnije.
Jučer smo Mitsuoka, prijatelj i ja bili do Brača.
Krenili od Supetra prema Vidovoj gori i planirani spust na Bol.
Od početka je sunce ubijalo pa smo zaključili da je bolje vozit sa kacigama uspon jer skupljaju znoj i štite od sunca.
Prijatelja mi je ruksak ubija pa je izvea genijalan manevar dok smo se penjali cestom - iša ga pribacit na prsa u vožnji pa se malo prosuja
Kod Nerežišća smo susreli dosta ovaca i koza, uključujući ovog malog kozlića koji je po priči žene osta bez majke (pitam se di je završila

) pa je osuđen na bocu, ali nema problema sa apetitom.
Nakon što smo došli do Vidove gore, s koje se pruža vrhunski pogled na Bol i Zlatni rat...
...sve je više-manje bilo super do spusta kad je prijatelju odišla prvo zadnja pa prednja guma.
Tubeless je donekle drža, ali pošto geniji nismo ponili pumpu, a Mitsuoka je ponija svoju poluispravnu, nije bilo lako pumpati gume.
Detalj spusta i serpentina, klasični Brački kamen i "kamen na kamen podloga".
Glavni događaj dana je kad su patuljci meni na spustu podmetnili kamen isprid prednjeg kola što je rezultiralo sa epic faceplantom, poprilično krvi i 6-7 šavova ispod brade.
Naravno, osta sam ukopčan pa me i bajk odalamija po leđima ali bez posljedica, ima sam ruksak i nije bila neka velika brzina.
Mi smo se spremili "light", ali sva srića da je Mitsuoka ima par kompresa i antiseptik.
Sva srića da ambulanta u Bolu
ne radi subotom popodne, pa sam na šivanje stiga tek u Šibenik oko 23h
Još jedna krasna posljedica je šta sam nabija donji dio kvadricepsa iznad koljena na obe dvi noge i još sam od Bola ima pedalat do Supetra - kakvih 35km
Sve u svemu, nije loše, ali bi bilo puno bolje da nije bilo ovih problema na spustu
Na kraju je Mitsuoki pukla žbica, ali on može biti zadovoljan jer je najbolje proša.