View Single Post
Staro 09.05.2014., 15:41   #4
B(p)lenky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
eto ako ce nekome pomoci,uspio sam riješiti problem
prvo sto treba napraviti je flashati bios na verziju 506 koja se skine sa službene stranice za x551ma te taj file staviti u prazni folder ali i u raru i raspakiran samo bios jer samo tako vidi novi bios za flashanje i folder prebacit na stick.
sa f2 uci u bios i pod Advanced uci u opciju Start Easy Flash.Ako punjač nije uštekan ne možete pokrenuti ovu opciju.
tu ce bit ocitan stick i sa desne strane pronaci folder sa biosom i pokrenuti flešanje.
laptop ce se ugasiti,pričekati 5 sec(to sam našao na nekom forumu) i onda upaliti i opet uci u bios.
sad pod Advanced imamo novu opciju OS Selection gdje prebacimo sa Windows 8 na 7
Pod SATA Configuration staviti ACHI mode,pod Boot Launch CSM staviti Enabled i pod boot Priorities podesiti bootabilni medij ali nikako ne onaj koji počima sa UEFI nego onaj sa slovom P ispred naziva
Tad se Windowsi 7 instaliraju bez problema,driveri se skinu sa iste stranice kao i bios osim drivera za grafičku koji prijavljuju Compatibility Issue bez obzira za koji Os su namjenjeni ali ovaj driver http://downloadmirror.intel.com/2363...18.10.3408.zip provjereno radi.
B(p)lenky je offline   Reply With Quote