View Single Post
Staro 28.04.2014., 17:03   #6030
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor dadosbcro Pregled postova
Mislim da R9 270 povuče 150w u peaku, athlon II X4 635 također povuče 150w ako se ne varam? uz to diskovi, ventovi itd...nakupi se još 30tak W...kompletna konfiguracija bi mogla trošiti preko 300W u peaku pa mu ne bi preporučio spajanje nove grafe od 1300kn na prastaro aopen napajanje sa 70% efikasnosti, pogotovo ako planira OC grafe i procesora...

Što se tiče procesora, ne znam kako će gurati novije igre i zahtjevnije, tipa Crysis, Far cry, BF4 na mapama sa 32/64 igrača i slične, na Full HD rezoluciji i high/ultra postavkama....Taj Athlon je procesor iz 2010.g., 5 godina star, i tada nije bio vrh, gameri su radije uzimali Phenom procesore zbog L3 catche-a, jer Athlonu nedostaje L3 catche i u ovom slučaju je takt 2.9GHz...sumnjam da neće bottleneckati R9 270 grafu, pogotovo na stock freq. ali neka proba
Koliko znam, taj procesor je 95W tako da ne bi smio imati problema sa 270 karticama i tim napajanjem. Naravno da je uvijek dobro imati što bolje napajanje ali ovdje stvarno ne bi trebalo biti problema.

Full HD rezolucija i high/ultra grafičke postavke će opterećivati grafičku a ne procesor, tako da to nema nešto previše veze. Ako će mu procesor uredno gurati neku igru na niskoj rezoluciji tipa 1024x768 (što je za danas smiješna rezolucija) onda će gurati i full-hd rezoluciju (naravno pod uvjetom da mu to grafička može gurati).

Kakve veze ima što je to procesor star 4 godine ako mu je i dalje dovoljan da gura skoro sve igre? Ne pokušavam se ni svađati ni flejmati nego mi jednostavno nije jasno odakle izvlačite podatke da je "taj i taj procesor preslab za igranje, to se mora mjenjati". Nisam vidio na netu baš neke testove koji su pokazali da nove igre ne mogu raditi normalno na athlonu II x4 635 ili sličnom, jesi ti naišao negdje na taj podatak (i da se ponovo citiram: igre u kojima ima jako jako puno jedinica ili u kojima su AI izračuni ogromni ili sl. - benificiraju od jačih procesora, ali takve igre su stvarno u velikoj manjini)?

I kad već izvlačimo podatke iz dupeta, , onda je moje odokativno viđenje sljedeće - ako je grafička sposobna onda će mu od trenutnih igara nekih 80% igara raditi preko 60fps-a, 10% preko 50fps-a, 5% preko 40fps-a a ostatak od 5% može varirati.

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 28.04.2014. u 17:11.
Igorr je offline   Reply With Quote