View Single Post
Staro 25.04.2014., 13:10   #5069
osspaljeni
Silence
Moj komp

osspaljeni's Avatar

Datum registracije: Jul 2011
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Gledao sam prvo caseking.de, ali ne šalju k nama. Kod njih bi mogao sve uzeti što mi treba.

24 pin, 8 pin i 6 pin su mi fiksni na napajanju i već sleevani u crno. Teoretski, mogao bi skinuti originalni sleeve do neke granice bez otvaranja napajanja i onda nadoštukati bijeli sleeve, ali vjerojatno gubim garanciju jer sam dirao konektore.

Ono što bih sleevao su modularni kablovi. 6 pin na molex i 6 pin na SATA. Zato kažem da nije veliki problem jer se radi o 4 žice po kablu od 30 cm. Vjerojatno ću naručiti alat za skidanje pinova i nekih 10 metara sleeva, pa probati sam napraviti par kablova i onda se baciti u izradu kraćih i sleevati ih.
SATA se lako modaju, ne treba ništa krimpati već samo nabiješ konektor gdje želiš da bude. Radio sam si kabel za hdd. Uzeo produžni i porazmjestio konektore kako mi odgovara.
Imam ja alat za molexe, obična cjevčica, dalo bi se naći nešta tog promjera a da nije alat specifično za to.
Za 6-pin i 24-pin uzmeš par klema iz klamerice, ispraviš ih i udri. Najbolje i najsigurnije jer osjetiš pod prstom kada "sjedne". Kada se ispraksiraš ide brzo.
Sa alatom koji imam za to sam samo shebao i počupao pinove.

Ne moraš nužno gubiti garanciju ako sačuvaš originalni sleeve i napraviš posao kako treba, samo onda ako prdne ne gine ti skidati ovo što si radio i vraćati nazad originalni sleeve.
Bolje ti je uzeti ekstenzije a original kablove koji idu s napajanja posakrivati negdje u case.

Konektore sam neke uzimao od specialtech, šalju za RH samo neznam jel ti odgovara cijena.

Citiraj:
Autor theobromine Pregled postova
Pogledaj Icemodz: http://www.icemodz.com/
Mislim da je MrRockwell naručivao odavde: http://en.mdpc-x.com/
MDPC-X je skup, moraš pogoditi dan kad je trgovina otvorena i imaju minimalni iznos narudžbe koji moraš potrošiti, a ima i drugog dobrog sleeva na ebay-u ( axon, samo češ se načekati dok stigne )

Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 25.04.2014. u 13:36.
osspaljeni je offline   Reply With Quote