Citiraj:
Autor webstartm
neide to tako ka sta mislis 
ugl postari imaju svoj teren,na terenu imaju 2-3 sanduka,s kljucem ,i oni ne nose postu,posta ih doceka u tim sanducima...
nose samo jedan dio poste,ajmo rec 1/3 ili 1/4...ostalo spakiraju u amo rec 2 vrice, i kombi odveze jednu vricu u jedan sanduk,drugu u drugi...tako da postar nikad nije pretrpan...kad podili jedan dio,slozi teren tako da su mu sanduci usput...znam jer san ja minja postare,kroz 7-8 terena(rejona) u splitu...i svaki radi na isti princip...
neki idu autom,u autu mu je sva posta,te auto pribaci 2-3 puta,isto slozi teren,i auto mu glumi sanduk
ugl ja nikad nisan nosia preko 4 paketa u borsi,i postu u rukama...cca max 4 kg... (tako san ja isa (autom),i uvik san odnia sve pakete,neznam jesan u 6 miseci ubacia 3 zute,i to zato jer nikoga nije bilo doma i paket nije moga stat u postanski sanducic)
|
Dobro ajd nemoj generalizirat, to su tvoja iskustva za tvoje područje koje se ne odnosi na cijelu HR.
Ja imam kolegu poštara koji već duže vrijeme radi smjene od 12 sati pošto su napravili rezove i dosta ljudi je dobilo otkaz.
Poštu i pakete raznosi biciklom kojeg natovari kao magarac, po jedan kofer sa svake strane i još naprijed košara te torba oko ramena, pitaj boga koliko je to kila.
Tako da pričati da su svi poštari u državi lijenčine stvarno nema smisla, to je možda samo u splitu tako.
Uostalom, to je sad već offtopic, ako piše da dostava nije uspjela treba otići na poštu i vidjeti gdje je zapelo.