View Single Post
Staro 23.04.2014., 13:22   #3
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pozz

- Što se samog BIOS-a tiče i vraćanja vremena, a pogotovo nakon što su zamijenili bateriju, je definitivno osnova za jamstvo matične ploče tj. reklamaciju, može biti sami bios čip ili neki od elemenata od baterije do čipa što je manja vjerovatnost, znači RMA.

- Vezano za zvuk, poslušao sam snimku, iskreno jako kratko traje tako da je teško ovako dijagnosticirati. Ono na što ja sumnjam je jedan od ventilatora kada ide iz stadija mirovanja ili manjih okretaja u veće okretaje može se na njihovim ležajima manifestirati ovakav zvuk, nemoj zaboraviti i napajanje poslušati jer koliko vidim HX650 je u pitanju a oni imaju, barem je tako kod mog TX650, ventilator koji je u biti pasivan sve dok se napajanje ne optereti iznad zadane granice onda on kreće da se vrti, možda u tom trenutku zazviždi uglavnom poslušati ventove, da si olakšaš isključi sve ventilatore kučišta za početak pa vidi dali ce se opet zvuk javljati pa jedan po jedan dok ne nađeš uljeza.
Isto tako ali rijeđe čudne zvukove znaju ispuštati određeni HDD-ovi makar ovakav još nisam čuo ali opet Hitachi su znali zvučati kao mijaukanje ili pak mene je to podsjećalo na glasanje galebova smiješno ali istinito, uglavnom sretno s riješavanjem problema.
virus1 je offline   Reply With Quote