Citiraj:
Autor Dr_faca
A dobro,ali realno,zamisli da nosiš 10 paketa većih(veličine kutije od cipela)+ sitne paketiće+poštu itd...Pa di ćeš to nosit,a ideš pješke...(govorim u slučaju da si u ZG-u) di većina poštara u širem centru idu pješke...
Uglavnom,poanta kod poštara je da se skompaš s njima,tu i tamo mu ostaviš 5-10kn kad donese pare i vidjet ćeš,svaki paket ćeš dobivat,s osmjehom.... 
|
neide to tako ka sta mislis

ugl postari imaju svoj teren,na terenu imaju 2-3 sanduka,s kljucem ,i oni ne nose postu,posta ih doceka u tim sanducima...
nose samo jedan dio poste,ajmo rec 1/3 ili 1/4...ostalo spakiraju u amo rec 2 vrice, i kombi odveze jednu vricu u jedan sanduk,drugu u drugi...tako da postar nikad nije pretrpan...kad podili jedan dio,slozi teren tako da su mu sanduci usput...znam jer san ja minja postare,kroz 7-8 terena(rejona) u splitu...i svaki radi na isti princip...
neki idu autom,u autu mu je sva posta,te auto pribaci 2-3 puta,isto slozi teren,i auto mu glumi sanduk
ugl ja nikad nisan nosia preko 4 paketa u borsi,i postu u rukama...cca max 4 kg... (tako san ja isa (autom),i uvik san odnia sve pakete,neznam jesan u 6 miseci ubacia 3 zute,i to zato jer nikoga nije bilo doma i paket nije moga stat u postanski sanducic)