View Single Post
Staro 18.04.2014., 17:20   #4
nytroboy
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Uz podesenu pretpostavljenu IP adresu Gateway-a pokusaj postavit i primarni DNS na istu tu adresu, a kad otkrijes od kojeg je provadera mreza na koju se spajas, onda dodaj DNS server tog provajdera kao drugi.
evo kako npr. ja pokušavam:

na default gateway bubam bezveze ip adrese od routera koja bi mogla biti, recimo ako je na vip-u (a nisam još sazno operatera) i ima techicolor onda je defaultna adresa routera 192.168.1.254 i to stavljam onda na gateway, taj dio mijenjam sa ostalim adresama routera koje mi padaju na pamet, 1.1,2.1,1.100,2.100 i slično..

pod ip bi situacija trebala biti lakša samo je potrebno utvrditi da li je treća brojka dvojka ili jedinica, četvrtu mogu više-manje bubnut bilo koju samo je važno da nije već iskorištena u toj mreži..

subnet mask je uvijek 255.255.255.0

DNS nisam nikad podešavao, ne znam kako bi to

radim li što krivo?
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Malo više detalja - čime se spajaš: pc, laptop, tablet, mob?
spajam se sa pc-a na besplatne mreže koje sam uhvatio u okolici. na 90% ih se mogu spojiti ali ne radi net iako je signal i više nego dobar, samo jedna besplatna radi kako spada (i to bez ikakvih podešavanja gateway-a i sl)

sve je čisto znatiželje radi, dovoljan je meni moj internet ali me muči ipak zašto tolike mreže ne rade a može se spojiti na njih
nytroboy je offline   Reply With Quote