10.04.2014., 16:11
|
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Autor jopis
Gle, to je samo stvar u glavi, ništa drugo.
Moj bijeli clio (1.4i na 13icama) i rođakov megi dci 80, megane nema šta tražit, ni iz mjesta, ni u preticanju; manjak momenta se nadoknadi šaltanjem kak treba, dok njega hebu kile i kratka 3.a i 4.a. Normalno, elastičnost je daleko na strani dci-a, no to se nadoknadi nižom kod benzinca. Potrošnja je također neusporedivo manja kod dizela, to je neporecivo.
Zato ti kažem, sve je to stvar što si vozio do sad i kak si vozio, i stvar navike, ak si navikao na to da voziš samo u (imho 'tankom') rasponu max djelovanja turbine, onda ti se čini da benzinac ne ide, no, nije to baš tako, benzinac iste snage traži samo malo drukčiju aktivnost s mjenjačem i gasom, i ništa slabije ne ide.

|
Slažem se potpuno, to je osobni odabir i način vožnje pojedinca.
Megy je drastično teži od Clia, normalno je da je sporiji. Sjećam se kad sam krenuo tek voziti da mi je potrošnja bila od 5.0-5.5, sad ne pada ispod 6.4 (prosječna na par k km).
Tako je, ja imam naviku vozit na početku djelovanja turbine pa imam onaj osjećaj da krene vući kad dam gas i to mi je zabava. To mi je prednost jer sam konstantno spreman, dok malog benzinca ne možeš konstantno držat u visokim okretajima. Osobno, ispod 200 konja nikad ne bi kupio atmosferca.
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 10.04.2014. u 16:21.
|
|
|