Citiraj:
Autor syss
oke jopise, govorim ti šta vele ljudi na reno forumu da zna i preko 10l popiti, ako to nije puno za gradski auto onda ne znam.
|
Nema šanse, za preko 10 mora bit kombinacija konja i bika za volanom sa blok ciglom umjesto stopala na gasu

Tog s 1.4 motorom imam već preko 3 godine (ovog 1.2i tek pol godine paralelno), stvarno je istestiran u svim režimima vožnje. Zima, relacija koja je bila upali, vozi 2km, ugasi, i tako nazad, vani minusčina, potrošnja je bila kad ja vozim 8.5L, kad stara ili žena voze <=7L
Citiraj:
Autor syss
za zagreb je 1.2 8v preslab... vozio i njega i 16v i dci, nemaš nikakvog šusa da uletiš negdje, da prestigneš ili bilo šta slično i onda si zapeo u gužvi skupa sa penzićima
ako pak pokušaš voziti brzo, onda pije više.
|
Nemoj hebat sad, nije 1.2i 16v spejs šatl za 1.2i 8v, da ne spominjem da je 16v mrtav ispod 3500 okretaja. 10Nm momenta više na šesnaestventilcu se slabo, tj nikako ne osjeti jer je tromiji čim padnu okretaji ispod 3.5k, dok je sav taj 'silni' moment kod 8v raspoloživ od 2.5k okretaja. Jedina osjetna razlika u vožnji je start gdje ako 16v razvlačiš do ibera ide osjetno bolje, ali onda se gubi razlika u potrošnji. Po pitanju vožnje 3.om ili 4.om, pa gas, na 2k okretaja, 16v pravi razliku tek sa nižom ili kad se razvuče preko 4k okretaja, što opet dovodi u pitanje isplativost zbog potrošnje.
Budimo realni, tih 10Nm i 12kW više, je i dalje iz motorića od 1.2 litre, što je kako rekoh, sasvim dovoljno u bilo kojoj varijanti obzirom na namjenu i svrhu auta.
(da ne misliš da lupkam napamet, imao sam 'davne' 2006e 2003u godinu 1.2i 16v, a par godina poslije 2002u 1.2i 8v)
I uvijek bi nauštrb tih 15ks više gledao stanje auta, broj vlasnika i eventualno opremu.