Ne vrijeđam nikaga. Ako si mislio na ovo "majku mu", to mi je uzrečica, pa se izvinjavam ako si se nasao uvirjedjen.
Poenta je da ovo sto pitas sve vec postoji negdje napisano i lijepo objasnjeno. Niko nema vremena da pise neke eseje o necemu sto je vec napisano. Zato je bitno da naucis osnove, a onda da pitas neko konkretno pitanje o nekoj stvari koja te muci.
I kako se meni cini, ovde nije stvar u shvatanju necega neko u ljenosti. Evo, posto ti je ocito mrsko da sam trazis sada cu ti postaviti linkove, a na tebi je samo da kliknes na njih i da sa razumjevanjem procitas tekst.
>> IP <<
Citiraj:
|
The Internet protocol suite is the networking model and a group of communications protocols used for the Internet and similar networks. It is commonly known as TCP/IP, because its most important protocols, the Transmission Control Protocol (TCP) and the Internet Protocol (IP)
|
>> Subnet mask <<
Citiraj:
|
A subnetwork, or subnet, is a logically visible subdivision of an IP network.[1] The practice of dividing a network into two or more networks is called subnetting.
|
Kad ovo procitas, onda se malo poigras sa necim
ovakvim da provjeris jesi li sve shvatio kako treba. Pa kada se tvoji rezultati nekog primjera koji sam sebi smislis ne sloze sa rezultatitma koji daje ovakav kalkulator, onda opet malo ukljucis vijuge pa razmislis sam zasto je doslo do neslaganja. Ako ne uspijes naci problem onda pitas ovde.
Nije nikome cilj da se ovde pravi pametan ili nesto. Ti sam treba da se potrudis da nesto shvatis, dali smo ti smjernice, a na tebi je da se malo potrudis.