GTX570 i to referentnu imam od 01.2011 odnosno preko 3 godine već, i stvarno samo riječi hvale za nju, dovoljno ju je ispuhat s kompresorom svakih par mjeseci i radi odlično na stock taktovima.
Daleko pouzdanija od radeonki koje sam prije nje imao.
Malo sam je uspoređivao s novijim karticama tipa 270x, 7870, gtx 660, gtx 750ti i vidim da ne nude neki poseban upgrade što se tiče performansi, jedino u pogledu potrošnje pa samim time i nižih temperatura.
Pravi upgrade bi tek bio sljedeći rang kartica 280x, 7950, 7970, gtx 670, gtx 680, gtx 760, gtx 770 itd. a sve koštaju preko 1600-1800kn.
Pa sam si malo razmišljao da li bi se bolje isplatilo uzeti još jednu GTX 570 kojih ima za po 800kn polovnih, pa složit SLI koji bi vjerujem bio u rangu novih high end kartica po performansama, jedini problem je napajanje Corsair TX650 koji bi to vjerovatno i vrtio, ali bez clockanja i izbjegavanja furmarka, mininga, foldinga i sličnih programa.
Da li to ima smisla ili samo sebe uvjeravam da je bolje od kupnje nove kartice? Već sam se opekao na HD6850 Crossfire s kojim sam ostao razočaran, no SLI je vjerovatno bolji?
Možda ju je ipak najbolje ostavit do sljedeće generacije kartica dok se ne skupe pare, jer sve vrti na visokim postavkama na 1920x1200 iako neki naslovi ju znaju bacit na koljena.
U tolikoj sam nedoumici da stvarno neznam šta bih napravio...