Blok je težak poprilici 500 g
I mislim ga šarafati na ploču. Takva je većina ploča. Ima li netko zahtjeve za drugi, zna se.
Dr Thermal je 70x70 i može se staviti na svaku ploču. Mogu li oni mogu i ja. Nisu oni trube.
Dimenzije nisu tu bez razloga. Nije sve u materijalu. nego je i u konstrukciji. Ona je takva da ga do kraja iskoristi. Dakle termodinamika je na mojoj strani.
Nastavci za šarafanje su vanjski i nemaju veze s kanalima.
Ono čudovište ne hladi dobro jer ne može sjesti na proc zbog šugave kopče.
Za početak nisam niti mislio isključivati vent u napajanju, ali mislim da bi to bilo tehnički izvedivo. Svakako ću pokušatu uz stalni nadzor. Imam JNC pa ako i izgori koga briga.
GPU blok je 35x35x20 i konstrukcijom je sasvim običan. Može na sve kartice koje imaju one rupe za pasivni hladnjak. Naravno da je potrebno osloboditi jedan PCI. Pa tako radi i OTES. Nisam ja valjda bolji od njih.
O poslu krivo misliš. Imao sam ga. Sada razmišljam o kavici prije završne obrade.
copper shim je stvar od thermaltakea i po defaultu ne ide u moj stroj. Ne drobim ja jezgre tako lako. Važna je mirna i precizna ruka, a ja nisam paske.
Mogli bi mi danima pričati o tome. Empirija će pokazati tko je bio u pravu. I naravno moj P4 i brača.