View Single Post
Staro 12.03.2014., 15:15   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
maticna ili napajanje. potencijalno cak i ram, iako bi bili prisutni i drugi simptomi (pucanje programa, downloada, random reset pri bilo kakvom poslu, ali cesce).

ali da, kondenzatori mogu biti. takoder sam imao i slucaj gdje je +5VSB (stand by napon koji "drzi" plocu upaljenom) lagano setkao ispod 4.5V, tup - komp se ugasi. ali napominjem - meni se gasio, stavljeno drugo napajanje, problem rjesen.

prvo sto imas je promjena kondenzatora. ako imas lemilicu i iole iskustva, pol sata da se sve raskopa, iscupaju nabubreni kondenzatori i uglave drugi.

no opet, zasto jesu otisli kondenzatori? najcesce zbog "kvalitetnog" napajanja, tj napona koje daje napajanje........ tako da bi valjalo otvoriti i napajanje pa pogledati u kakvom je ono stanju, sve pospajati pa ga opteretiti kroz raznorazne benchmarke, pa izmjeriti napone mulitmetrom....... ima tu sta raditi, samo je pitanje da li ti se da / da li znas / da li se isplati .

i da, nisi naveo najvaznije - o kojim tocno komponentama se radi?

Burko je offline   Reply With Quote