Citiraj:
Autor wnbeeeE
trebas definitivno jesti ko miš 6 obroka dnevno.. bio ti na defci ili na masi. Nebitno.
To je nepobitna činjenica.
|
Ljudi onda nebi dobivali vrhunske rezultate s IIFYM ili intermittent fastingom na defki. Vise obroka na masi je nuzno jer ono, aj pojedi 3000kcal i 200gr proteina u jednom obroku i funkcioniraj taj dan

, lakse je unest vise ak jedes cesce.
Sve se na kraju svede na to kakvu genetiku imas, jesi zadovoljio macrose, unos kcal i na treningu potaknuto misic na hipertrofiju, ostalo je smrtnicima koji zele na plazi izgledat dobro, tak nebitno
Citiraj:
Autor Brlja
Ovi savjeti za zderanjem bilo čega samo da se namlati masa,su besmisleni. Na kraju shvatiš da si postao debeo ko svinja pa moras na definiciju koja je krvav posao. Tako da poruka za one koji žele nabit bilo kakvu masu čim prije: Ne odustaju ljudi od dijeta i mršavljenja bez veze, odustaju jer je teško. Znam iz vlastitog iskustva. 1.04. sam zaključio s 94 kg, prema kalkulatoru sam imao 84kg lean. Skidanje tih 10 kg u dva i pol mjeseca je nesto najteze kroz sto sam prosao. I jos sam shebo low carb dijetu jer nisam davao dovoljno paznje da deficit uh-a nadoknadim masnoćama pa sam i testosteron (i ljubavni život) uz to shebo.
Kvalitetna prehrana, čim je više moguće, mora prevladavati cijelu godinu. Znaci bez sranja i na masi. Tak ionak za kvalitetnu masu trebaju godine, čemu se svinjit u međuvremenu.
|
Hard gainerima, vecinom ektomorfima, treba hrpa kalorija za ikakav prirast, i puno ga je lakse ostvarit s nesto junka, nego jest kilu krumpira ili rize dnevno, a nije da ce se jednog dana samo probudit debeli.
Meni je ljetos 13 kila spalo nevjerovatno lako, oko 11 ujutro na faxu popijem kavu da mi suzbije glad, oko 2-3 popodne odradim trening, odem u menzu i pojedem hrpu mesa, nesto krumpira/rize/tjestenine, salate da popunim zeludac, popijem whey da podebljam proteine, to ispadne oko 1500 kcal u obroku sit sam do 8 navecer, oko 10 odem na trcanje 45min, poslje toga popijem pol kile milbone u vodi i omegu. Priustim si i big mac meni, i cokoladu i sladoled u to vrijeme, ako mi to ne poremeti deficit za taj dan