View Single Post
Staro 10.03.2014., 13:47   #683
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Lovrix Pregled postova
A zašto jednostavno ne pojede 200 grama zobenih sa 300ml mlijeka? 100 grama zobenih imaju 13 grama proteina, i 100ml mlijeka oko 3 grama. Sve skupa, ima preko 30 grama, a hrpu odličnih ugljikohidrata.
Ti proteini nisu isti kao u mesu, vec sam objasnio gore. Zobene ne sadrze sve esencijalne aminokiseline. Kvinoja i amarant jesu. U dorucku moraju ici brzi proteini.

Citiraj:
Autor Lovrix Pregled postova
Lan je super sa posnim, i ja ga ubacim u neke obroke gdje fali proteina jer su krcate njim, kao i kvalitetnim mastima.
Ovo je dobra kombinacija prije spavanja. Protein u posnom siru je kazein i on se sporo razgraduje. Lan je odlican izvor omega 3/6/9 ali ne i proteina ( zato s njim i jedes posni ).

Citiraj:
Autor Necto Pregled postova
zasto samo banane (i suhe sljive) ... a ne npr. cetiri narance ?

Zato jer banane i suhe sljive spadaju u voce sa visokim glikemijskim indeksom.

Citiraj:
Namirnice sa visokim glikemijskim indeksom – većim od 50- brzo ulaze u krvotok, naglo podižu razinu šećera u krvi, izazivaju povećano lučenje hormona inzulina i brzo oslobađaju energiju zbog svojeg jednostavnog molekularnog sastava.

Narancu ili jabuku je idealno pojest prije treninga, nikako iza treninga. Tijelo je u slicnom stanju nakon treninga i kad se probudis ujutro.