Citiraj:
Originally posted by RAK
... sa nuklearnim rekatorom ako se postavi takav zahtjev. Konstrukcija je takva da se samo stavlja određeni nastavak na postojeći blok.
Radi se o bloku 70x70x20 mm (dakle prilično velik). Ima put vode oko 50 cm, a volumen, masu i površinu ću još provjeriti. Uz njega idu još i blokovi za chipset, GPU, RAM i napajanje. Znaći nikakvih ventilatora nebi trebalo (osim ako baš netko hoće).
Za sada mogu reći ovolko.
|
e rak jesi lud

70*70*20 blok je tezak oko 0.8 kg (po mojoj slobodnoj procjeni)
ucvrstiti ga mozes samo sa sarafljenjem na plocu
Znaci odmah mozes prekriziti sve koji nemaju rupe na istoj
Uz to je poznata stvar da na mnogim plocama ima hrpa kondica okolo slota - pa ce i tu biti problema
lijepo sam ti rekao koja bi ti dimenzija trebala biti - najvise 50*60
a optimalno 50 * 50
zasto ? - pa zato jer je jezgra povrsine oko 1 cm kvadratni , a udaljenost od ruba iste do kraja bloka iznosi ogromnih 3 cm-a
Ako racunas i na najslabiju mogucu pumpu dolazis do jednostavnog omjera od 3 cm na stranu i 2 u visinu - i tu ti je nesrazmjer - jer toplina do rubova nece ni doci - cista termodinamika
daklem potrosio si hrpu materijala a tehnicki nisi trebao
Nemoj stavljati nastavke na blok jer ako podebljavas debljinu izmedju kanala i dodirne povrsine bloka - isti ce ti se puno slabije hladiti
(imas primjer onog svog bakarnog cudovista koje je poznato po tome da ne hladi toliko dobro koliko ima bakra u njemu)
Napajanje MORA imati vent - iako stavis vodeno na njega (samo se smanji broj okretaja)
Nemoj ni pokusavati bez njega jer ces imati za par tjedana veselja u obliku dima !
Koje debljine stavljas gpu cooler ?
i za koje kartice je prilagodjen ?
Nekak mi se cini da imas jos puno posla.
I jos jedan savjet - kad ces stavljati tu mrcinu na cpu - stavi i copper shim jer bi moghao lagano zdrobiti jezgru .
Sretno !