Kolege, trebam savjet za sljedeću situaciju. Radi se o malom jezeru koje je prepolovljeno sa nasipom(2). To je u biti ribički klub i tamo će doći elitna ekipa koja želi imat pristup wifi-u dok peca.

Dakle broj 1 predstavlja lokaciju na kojoj će biti outdoor 4G modem u AP modu i to na visini od kakvih 10 metara jer je svuda okolo šuma i tek na toj visini se dobivaju dobre 4g brzine. Znači treba mi uređaj sa dobrom antenom u koji ću staviti sim karticu koja ima pristup 4g mreži HT-a. Na lokacijama 2 i 3 bi bila 2 outdoor repeatera koji bi se napajali iz dva mala agregata kada je sezona. Između točaka 1 i 2 te 2 i 3 je red drveća kao što se vidi na slici ali mislim da to neće biti problem jer je raspored drva dosta rijedak, više me muči fizička udaljenost. Cilj je dakle imati dobru wifi pokrivenost unutar crvenog pravokutnika, to jest uz obalu svih dijelova jezera. Sada mi treba savjet/preporuka od nekoga od vas koji su već sličnu situaciju rješavali, dakle koji outdoor 4g ap kupiti i koja 2 outdoor repeatera? Ili da rađe stavim točke 2 i 3 u client+AP mod i svaki komad hardvera stavim na drugi kanal?Budžet je kakvih 5000kn. Naravno, ukoliko se može riješiti za manje novaca sa jednakim efektom opet dobro. I oprema bi trebala imati donekle user friendly sučelje jer će djelatnik koji tamo radi na dnevnoj bazi mijenjati šifre za wifi. Hvala svima koji će se uključit u raspravu.
EDITE: nakon pola sata guglanja skužih da baš i nema 4g outdoor modema samo tako za naći. fck.