Citiraj:
Autor trpi
jel se razumije netko u auto muziku, jel se da sloziti solidna polovna muzika za 1000-1500kn? starija opel astra je u pitanju...
|
Ne razumim se previše ali evo moje iskustvo. Imam Fiestu 98.g. koja je došla iz Njemačke s radiom JVC KD-G401

koji nije ništa posebno, a zadnja polica je imala ni manje ni više nego 6 zvučnika, ali zato nije bilo pojačala već su bila spojena samo 2 Pyle elipse koje su zbog visoke osjetljivosti i napravljene da se samo deru i taj su posa odrađivale dobro, digneš gepek, pive na krov i deri.
Onda sam prije nekih 5 godina prominija tvorničke zvučnike u vratima i stavija sam Mac Audio MP 2.13

i to je već bilo neopisivo bolje od tvorničkih zvučnika, a bilo bi vrhunski da sam dampira vrata jer možeš mislit kakva je "čvrstoća" vrata u autu niže klase starom 10-15 godina kojemu popuca pola kopči kad skidaš oplatu s vrata. Znam da bi bilo puno bolje s dampiranim vratima jer sam isproba zvučnike držeći ih u rukama prije zavidavanja u vrata i zvuk je puno puno bolji nego kad ih se zašarafi u onu drndavu limenu šupljinu šta se vratima naziva. A koštali su 360 kuna tada ti zvučnici.
Zato ti preporučam da nabaviš nešto za damping (npr. STP Gold, potraži po našim forumima o auto akustici a ima i na njemačkom ebayu, za 500 kuna se mogu jako dobro umrtvit vrata) recimo nešto ovako (
STP GOLD Door Solution) samo ovo je već 100 eura ali ima materijala na bacanje i većina radia od 500 kuna i zvučnika od 350-400 kuna će bit milijun puta bolje od tvorničkog ozvučenja, a ako ideš na polovnu opremu to već ima kvalitetnih stvari za te pare. Za kojekakva pojačala neću govorit jer s tim nemam iskustva, ali mislim da za te novce se ništa ne uklapa.