View Single Post
Staro 06.03.2014., 14:59   #15
FoxMulder
Registered User
Moj komp

FoxMulder's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
da, ja sam na njihovim stranicama pročitao da je to low density, ocjena pozitivnih komentara je 99,7% i još imaju opciju vraćanja robe unutar 30 dana. kad se sve to uzme u obzir činilo mi se da sam siguran (naravno, uz produžetak čekanja ako nekaj ne bude ok). kontaktirao sam proizvođaća pa ćemo sad vidjeti.

u međuvremenu opet nešto testiram i jedna je nova zanmiljivost za koju sam guglao i ispalo je da nije rijetka, a to je kad stavim 2 pločice u dual channel mod (npr.1. i 3. slot), komp se ne diže već nakon POST-a izbacuje ono checksum not equal.. ili BOOTMGR is corrupted, system will not boot. ALI ako iste pločice stavim u single channel (slot 1 i 2), onda normalno diže windowse, i trenutačno je prošlo 15min u memtestu86 (test#7), i za sad nema grešaka, a prije bi ih bilo nakon 2-3 min..

e sad, recimo da je stvar u dual channelu, to znači da ne smijem dodati 3. i 4. pločicu jer će se upariti u dual? a u BIOSU nemrem nikako naći opciju da Dual Channel isključim..

inače, bios je flashan prije 2 tjedna najnovijom verzijom za tu ploču..cmos resetiran svaki put kad mijenjam stare vs nove pločice jer se inače zblesira..

Edit: Našao greške na testu 8 i 9... :/

Zadnje izmijenjeno od: FoxMulder. 06.03.2014. u 15:57.
FoxMulder je offline   Reply With Quote