Ja sam kratko izbivao iz ZG-a ali je zato jelovnik bio ispunjen
Prvo dva skuhana suha jezika, krumpač na kockice, sos od kopra.

raženi kruh.
Doručak/ručak, špek, vrganji i domača jaja...mljac...nakon toga sam presjekao (pola vure nakon) sa juhicom od prave zigorsko/prigorske umrla-od-starosti krua-vice, u njoj domaća mrkvica, peršin i žličnjaci.
Pa sam ubio oko sat-dva, digao se i poklopao ostatak juhice...
I za "večeru" oko 23-23.30 ostatak kuhanog jezika, sir, vrhnje, malo špeka i češnjaka.
Našao sam vr-hun-ski špek, samo je devedeset ćuna kila vrag mater... kad sam bio klinac i i išao u mesnicu kupiti špek-sjećam se kako su "gospoda" sa podcjenjivanjem gledali i komentirali "sirotinju" (to je bila kakti sirotinjska hrana), a sad vidim na trešnjevačkom iste guzičare kako ciče mesaru iz Sivirića-jojjjjj gospooooon, kaj vam je čemu taj špekić...tak fino miriše...ma ja bi samo dvadeset dekica, tek toliko da mi zamiriše malo....
Tip ih odere lagano za 10€ po kili i proda im prastari HAMBURGER kojeg ne bi ni pes pojeo...
Baš je zanimljivo to kako su se neke namirnice u zadnjih 20-ak godina promijenile iz "sirotinjskih" u "finu papicu"
Pri tome mislim na špek, razno-razne iznutrice tipa pilećih jetrica i želudaca, pilećih krilaca (koje sam vidio i po 30-ak kuna kilu i sl)