View Single Post
Staro 03.08.2005., 23:22   #1
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Angry Di ga šteka?

Imam konfu iz siga i sad malo mi dosadno i idem ja overclockirat. Pošto zadnji put kad sam ga overklokira sam maksimalno uspio na 3.6, računam ja da ni ovaj put neću više samo šta sam ovaj put iša OC-at iz windowsa.

I skinem ja clockgen za svoju matičnu i sve super.

Ali prije svega sam skinio onaj modani bios za ic7 o kojem se pričalo u temi "modani biosi".

Samo nisam stavio onaj koji traži da reinstaliraš windowse nego onaj koji nema nešto otključano u "power nečemu".

I bios super stabilan tako da sam se bacia na posa i postavio ovaku u soft menu-u:

Stavio sam da user namišta frekvenciju. Ostavio ono na 200 i stavio omjer proca i meme 5:4 i stavio one druge frekvencije na fixed.

Voltažu memorije nisam minja ali volt proca sam stavio na 1.625 i iziša.

Uša u komp provjerio volt u everestu, sve ok.
Upalio clockgen i stavljam ja tako polako, redom: 3100,3400,3500,3600,3750.

Kad mi proc radi na 3.75 onda memorija radi na orginalnih 200mhz tako da tu radi savršeno šta sam provjerio u primeu.

I idem ja dalje na: 3800,3900,3950 i kad sam stiga na 4005 ili ti ga 15x267 onda je zašteka i izbacio mi blue screen.

Koliko sam ja čuo to se pojavljujezbog napajanja, sad me zanima jesam li u pravu?

A napjanje je codeogen, šta znam da nije baš marka ali sam ja izvadio lipih 380 ćuna jer je ono od 480W, ja mislim da je to njihovo najjače.

(diza sam još voltažu pa sam doša na čak 1.725 ali isto sranje. Uglavnom potpuno stabilan je na 3.8)

Sorry na podužem postu ali me stvarno zanima. :burn: