evo nabavio sam switch, jos jednu mreznu karticu ali nula bodova... nikako da to povezem da radi sto zelim (hub sam isto htio kupiti ali nigdje ga ne nadjoh u zagrebu a proso sam brdo ducana sa teh. opremom i uglavnom je odgovor da je to staro i da se vise ne nabavlja godinama)
uglavnom, situacija sa switchem - cita samo promet sa mog kompa, iptv receiver uopce ni ne radi, ne cita cak ni promet sa drugog kompa, uopce ga ne prepozna iako je on uredno spojen na net
sa drugom mreznom situacija je nesto bolja, spojim komp preko cetvrtog ulaza na routeru (iptv) i ukljucim internet shareing, ukopcam tada drugi komp u drugu mreznu i oba su spojena na net i oba wireshark uredno ocitava. i sada, slag na tortu - iskopcam taj drugi komp i na njegovo mjesto stavim sad iptv receiver i iptv ne radi.. pokusao sam takodjer da u lan postavkama od te druge mreze stavim ip adresu od receivera i nula bodova, pokusao sam i na gateway staviti taj ip a pod ip mrezne staviti jednu brojku nize (da ne dolazi do konflikta mozda) no opet nista, receiver ne radi
postoji li kakav nacin da se sa te dvije mrezne napravi hub na kompu, ili taj switch natjerat da se tako ponasa.. ?