Vidim da me se proziva

Moja preporuka ako nisi divljaner i ne treba ti za previše vangradske vožnje uzet običnog 1.2 8v 60ks jer je ideala za održavat i neproblematičan autić skroz. 16 ventilci vole više okretaje, osjetno bolje idu, i što je najbolje svi troše u 0.5L razlike (1.2 16v, 1.4 16v i 1.6 16v), samo je razlika u cijeni osiguranja zbog snage (75ks, 98ks i 107ks), te kako je d1vry rekao, u cijeni održavanja, koja je solidno veća kod 16ventilaca.
Sve drugo je već rečeno - plastični od naprijed, tako da se svako dofarbavanje i mrdanje lako vidi. Pogotovo na crvenima, kojih je bilo bar 50% u cjelokupnoj prodaji

S tehničke strane su odlični jer nemaju nikakav kompliciran ovjes, tako da je sve jednostavno za zamijenit i nije skupo.
Što se tiče fiata, ja kao netko ko je imao cca 20 komada ti kažem, bježi od toga

Punto 2 1.2 8v još i nekako, ali clio je kudikamo kompletniji auto opet, a 1.2 16v sa onom retardiranom izvedbom tog motorića i svim problemima koje isti nosi je koma. Ni pod razno. Dizela je teško nać da nema vagon kilometara i da mu nije duša izvađena, a i za tih 10.000km ti niti ne treba iskreno.
Stvarno onako na prvu gledajući, mali autić do 2.5k €, a da je mlađi od 2000.e, i nema baš nekog boljeg picka od clia gledajući kao cjelinu što se može dobit po pitanju omjera uloženo dobiveno.
Najveća prednost mu je što nerijetko uleti na oglasnik auto od prvog vlasnika sa manje od 100.000km prijeđenih, za takvog ti se isplati dati i parsto € više

Frend je tako čekao 2mj dok nije uletio jedan u Rijeci, doduše 1.4 16v, ali auto sa 80.000km i u tip top stanju.