Citiraj:
Autor Old Iggy
Prvi.
|
Zahvaljujem na savjetu.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Oh, to su Ph.2 sa malo kilometara, svakako prvi.
|
Ovaj sa 1.5 motorom i 93000 km je odlicno cuvan i pazen. Strasno mi se svidio.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Jel je Punto još živ?
|
Prebacio 300000 odavno i jos ga vozim. Mali servis radim na 15000, sipam seleniju i ide sasvim OK. Sad mu odlaze dijelovi od starosti (vanjske kvake na vratima, ventilator kabine prozujao i tako, ali to se sve da srediti za male pare). Sto se tice motora chipovan je kad je imao oko 300000 km i leti ko blesav. Ne znam kolku snagu sada motor ima jer ga nisam vozio na valjke. Chipovanje sam odradio u ovlastenom servisu. Znam vlasnika, odlican sam sa njim, uradio mu neki posao pa smo kompenzovali tako. Jedan dan poslije radnog vremena mu odvezao auto pa smo se igrali.
Citiraj:
Autor Baja 001
Zar prvom sad ne ide servis, zupcasti i gluposti na 100k?
|
Njima veliki servis ide na 120000 km, bar tako pise u prospektima.
E, a sad CRNJAK!
U sustini, posto je starog firma naguzila za auto, morao je da iskombinuje sebi nesto da moze raditi (Posao mu je terenski pa mu treba auto da bi zaradjivao platu. Logicno, je l'

). Posto ja vec imam Punta, bura vozi Pug 206 onda smo odlucili da stari za posao uzme nesto vece, komotnije i udobnije, da nam moze posluziti i za dalja putovanja. Limit je bio nekih 5000-5500 €. U to sve su se uklopili ova dva Megana i jedan Scenic. Ali to smo nasli za 2 dana potrage i nastavili smo dalje da trazimo. Elem, ja danas razgledam ponudu u okolini Doboja kad stari me zove iz Banja Luke i kaze "Ja kupio auto". Odma sam pomislio da je kupio neki od ovih gore navedenih, mada mi je bilo bezveze da odma kupuje jer smo tek 2-3 dana trazli auto.
Hladan znoj me oblio kad je rekao da je kupio MODUSA!!! 2005., 1.5 dCi, 82 KS, 99000 presao, set zimskih i set ljetnih guma i registrovan jos 2 mjeseca. Cijena: 3750 €. Samo se nadam da je proizveden poslije 6. mjeseca 2005. Jer kako sam uspio uloviti po forumimam poslije tog datuma su poceli da ugradjuju nove pumpe i dizne (do tada su ugradjivali delphy sa kojim je bilo problema). Oni koji su bili problematicni, pumpa im je odlazila obicno bas oko ove kilometraze (izmedju 100k i 140k km, par po onome sto sam stigao procitati po forumima).
I tako sad imamo 3 zipovana komada lima u koje se jedva spakujem sam, i kad ja sjednem iza mene niko ne moze da sjedi jer nema mjesta da uopste zavuce noge, sve 3 su neudobna za cjelodnevnu voznju bez pauza...
Idem da se roknem necim...