View Single Post
Staro 11.02.2014., 19:00   #10
Schtefek
Premium
Moj komp

Schtefek's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Ma prodali su mojima taj Synesis kao ultimate rješenje za nas pa su svi trebali pristupat Synesisu, a taj je stavio to računalo kao server i da ćemo svi pristupati na njega, ali problem je kaj smo mi proizvodnja i jednostavno, je previše krut za nas, a to naravno moji nisu znali, jer nitko nema pojma o računalima (osim mene nešto amaterski, al me tad nije bilo u firmi), a i kompletan tok informacija u proizvodnom procesu naših pogona nitko nema u glavi, barem sliku kak to funkcionira, a ovi koji su nam ga prodavali, su se dobro prodali, moji popušili i mi spušili paru, a sad imamo hrpu modula, koje uopće ne koristimo, nego samo kadrovska i plaće. A na tom serveru svaki ima svoj folder sa podacima kojima se koristimo, tipa, plan proizvodnje kolegica radi u Excellu i onda svi pristupaju njemu (read-only) te svoj dio isprintavaju ili samo gledaju na svom računalu. Meni to nema smisla, al treba razumjeti da nas je taj Synesis, bacil bar 2 godine nazad, informatički gledano, te smo morali uzeti novi program od firme s kojom smo prije radili, s tim da su ga oni obnovili tako da radi u Windowsima a ne u DOSu kao prije.
Znam da sam možda skompliciral i otegnul sa ovim objašnjenjem, al možda mi netko da dobar prijedlog.
NAS sam mislio da služi samo za držanje podataka kojima se koristimo, te kao backup, jer nam se dogodilo prije godinu dana, da je grom udario u susjednu zgradu i skurio nam 6 računala, te smo ostali bez podataka na njima, tj. ostali bi bez svih da nisam par tjedana prije skopirao sa tih računala podatke na "server".
Schtefek je offline   Reply With Quote