Pozdrav, iskreno, više pojma nemam niti kuda bi s ovom karticom. Naime, počela se pregrijavati i onda sam skužio da ne radi ventilator. Odnio sam je na servis jer ne volim previše prtljati s hardverom i kad sam došao za par dana lik mi je rekao da je skinuo plastiku s nje i očistio unutra sve i da sada radi. I ventilator je radio.
No kad sam je donio doma - više nije radio. Nemam pojma zašto. Otišao sam kod lika da mu to kažem, nije mi se dalo opet nositi komp jer sam ga se nanosao ovih dana radi procesora kojem smo samo trebali promijeniti ventilator jer su mu pukli ležajevi tj. jedan mali dio.
Lik mi je rekao da nema pojma što bi moglo biti, ali da probam još očistiti te djelove. Ja sam tako i napravio - izvadio karticu i očistio sve što sam mogao očistiti (moram priznati da kad sam ga prvi puta odnio na servis da je bilo svega i svačega na njoj, ali ne znam koliko je to sad relevatno).
U svakom slučaju - opet ventilator ne radi. Grafička očito radi jer mi podgine Windowse, zagrijava se itd. E sad, zanima me što da više radim, više mi je puna kapa ovoga iskreno.
1. Da li je moguće zamijeniti taj ventilator za Powercolor tip Radeona HD4870 (PCS+)? Ako je u tome problem, jer mi nije jasno kako je eto radila pa nije radila?
2. Možda je problem u dijelu gdje se spaja ventilator na karticu (nisam vidio IGDJE DRUGDJE DA SE SPAJA NA MBO?!) - imam kuma koji je elektroničar pa on to može pogledati?
3. Što vi na kraju preporučujete?
Dakle jedino što meni treba je da taj ventilator počne raditi ili da smislimo nešto drugo, neda mi se kupovati novu karticu radi ovakvog "kvara"?
Hvala.