View Single Post
Staro 03.02.2014., 16:40   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Mark33 Pregled postova
hvala decki na brzim odgovorima..jos pitanje,posto je svako kuciste dizajnirano vecinom da je przilica gore,hard dole, dali ima veze ako zamjenim strane na kablu? znaci ovaj plavi kraj spojim u uredjaj a ovaj drugi kraj na maticnu..? ako me razumijete..onda dobijem vise razmaka medju konektorima.
jok. upravo sam ti ovo htio napisati, posto znam da je ovo najveci problem.

dakle, HDD stavi kao SLAVE, optiku kao MASTER (jumperi). kraci dio kabela (gledano od srednjeg konektora na PATA kabelu) slobodno ubodes u maticnu, srednji u hard disk te najdaljnji konektor u - optiku.

provjereno sljaka, imao sam i ja par slucajeva gdje je jedan PATA kanal, a potreba je za dva uredaja. pa kemijanja sa HDD-om skroz na najvisu tocku u kucistu, DVD dolje......... bezveze .

Burko je offline