Tema: Mantle
View Single Post
Staro 01.02.2014., 21:42   #54
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ja čekam da vidim kako će se ponašati HD 7770 u kombinaciji sa Athlonom II x4(oboje je dovoljno slabo, ali svejedno mislim da u određenim situacijama na 1680x1050 CPU može kočiti grafu)... možda mi još neko vrijeme proc ne bude toliko usko grlo više tj. možda ova kombinacija ostane 6-12 mjeseci duže u kompu.

Ono što je očito iz ovih testova, koliko do sada čitam, što je uz Mantle potreban puno slabiji procesor da bi se maksimalno iskoristila grafa. Recimo i3-4430 je unutar 10% od performansi od i5 procesora na ovoj poljskoj stranici... i to nije loše, budući da je pod DX11 ta razlika ogromna (30ak % razliku između ta ista dva procesora), uz nepomenu da i5 nema pod DX11 performanse niti kao i3 pod Mantle API-jem.

Mislim da se vidi da Mantle radi upravo ono što je AMD obećao - drastično smanjuje CPU overhead što omogućava bolje iskorištavanje grafe.

Ne znam zašto su neki ljudi toliko protiv Mantle-a tj. zašto toliko pljuju... možda im je krivo što nisu kupili jeftiniji procesor? Mislim da će Mantle u budućnosti omogućiti puno više detalja jer CPU overhead neće biti toliko velik te će na taj način opet vlasnici jačih CPU-a profitirati jer će moći uključiti neke opcije koje vlasnici sporijih procova neće, ali ne zbog preslabe grafe nego zbog CPU-a (iako će se raditi o čisto grafičkim opcijama).

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 01.02.2014. u 22:38.
JC Denton je offline   Reply With Quote