View Single Post
Staro 31.01.2014., 16:58   #18
Sneaky
Ninja
Moj komp

Sneaky's Avatar

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Ovisi o procesoru koji misliš hladit, koliki OC planiraš...

Inače ovaj Antec je trenutno out of stock svugdje u nas (osim ako nije za-osta još koji primjerak na policama dućana).

Sad je Cooleršmajser Seidon 120V bestseller za 367kn + "ostava" (Protis/Portio) - koji stupanj gori/doli u odnosu na Antec.

Za ovakva rješenja triba imat minimalno mista za jedan 12cm vent u kučištu (stražnja/gornja/bočna strana s obzirom da je prednja strana kučišta obično predaleko).
Također nema tu push pinova, već vađenje matične i montaža backplatea (ako nemate onaj "prozor" na limu iza matične).

Prednosti su manje zauzeće prostora (u odnosu na ove tower hladnjake s 12/14cm ventom), ne zahtijeva održavanje (dolijevanje), minimalni rizik od curenja (zatvoreni sistem).

Nedostaci su šta su performanse slabije (ali je i cijena niža) od "jačih vodenih" i high end zračnih hladnjaka (npr. poput Noctue), 2 pokretna dijela: pumpa + vent (oba imaju svoj rok trajanja).

Također ako imate neki srednji rang coolera (200-300kn) poput CM Hypera 212+ (ili neki slični tower hladnjak s 12cm ventom), performanse ovakvih vodenih su bolje, ali ne opravdavaju toliku razliku u cijeni i nešto manjoj tišini.

Eto "Šmrki" - zadovoljen?
E to je to ! planiran je za klokanje FX 6xxx serije ugl. dosla je frendu ponuda za 250 kn star 6 mj. sa još garancijom pa me pitao da li ima netko iskustva snjim i kakav je itd itd.. mislim ima vec dana kad sam bio postao to.. a vec je uzeo ga i jako je zadovoljan.. ali ugl. Hvala na trudu i jako dobar odgovor !
Sneaky je offline   Reply With Quote