Jučer uvečer se počeo pojavljivati problem, crvena LED-ica za telefon, on naravno ne radi, sve ostalo radi.
Danas ujutro je sve bilo ok.
Popodne kad sam otišao, gospodin otac došao kući i svijetle dvije crvene, zove SZK (Samo Zovi Kretene), oni mu rekli da resetira modem.
Bum, ode cijela custom konfiguracija QoS, reserved IP pool itd. itd., al sve kao radi, sva sreća ja jučere zlu ne trebalo spremio konfiguraciju, pa reko lako ću ja to, jedan klik i sve radi.
Malo morgen. Dignem stare postavke, više nijedna šifra ne valja, ne mogu uć u postavke modema nikak.
Reko, dobro, budem ručno sve, resetiram modem opet, počne se nešto nećkat, pa neće upaliti, pa hoće, pa sve bude dobro, pa ja promijenim lozinku i bam opet se ne mogu ulogirat.
Opet reset i nakon toga nema više života.
Prijava SZK, seru govna da je problem na centrali, ja spojio "stari" modem i sve šljakenzi, zove gospodin otac opet SZK, kaže zvao je vamo tamo, nije problem na centrali, modem je, a oni lagano glatko kažu, već je prijavljeno. Prijavit ćeš ti mene kad ti dođem razbit njušku
I tako se on i dalje nada da će na finjaka dobit uslugu. E pa neće moći ove noći, tj. sutra ujutro, čim se vratim s ispita ima da me čuju
Nije ni problem u internetu, gospođa majka će poluditi bez telefona koji na ovom novom "pametnom" sustavu ide preko modema.
Dajte mi recite na brzinu, koji je to uređaj drugi kvalitetniji, Siemens sx763? On ima VoIP ovaj ko ADB? Mogu ga WRT-at i normalno sve postaviti (drekTV me ne zanima)?