View Single Post
Staro 30.01.2014., 08:09   #673
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ovako potrudit cu ti se odgovorit na sve sto si pitao. Play ni ne znas da je u sobi. Ni od ds212j nisam znao da je tu jedino ako u njega stavis neki glasniji disk e onda znas da je tu i postoji.

Imas opciju clouda koja ovih dana ceka ogromne promjene sa novim DSM-om 5.0 tu su sve to jos olaksali i jednostavnije je to slozit nego prije. Ja se sa cludom jos nisam pozabavio radi nedostatka vremena ali u iducih 2-3tjedna cu sigurno pokusat to sve osposobit.

Pristup podacima izvana sljaka bez ikakvih problema dovoljan ti je mobitel da udes u nas i dodes do svojih podataka isto tako jednostavno se uplodaju podaci na njega sa drugih racunala. Sync SFTP nisam radio jer mi nije trebao ali kontam si da bi se dalo tako nesto napraviti.

Ovo sto ti pitas za folder se zove realtime backup koji je moguc. Nisam ga isto tako koristio ali vidim da je tu i da se tako nesto moze namjestiti. U prijevodu sve sto trazis synology ima i jos vise. Community je odlican i mislim da ako i nesto fali da ce napraviti jako brzo. Play koji ja imam je premocan u odnosu na ds212j znaci ja taj procesor ni ram nikad nisam uspio napunit od 50% sto god radio sa nasom. Od skidanja nzb.ova para2 popravka filova selenje podataka itd itd. Odusevio me svojom brzinom i preko gigabitne mreze ide oko 70mb/s bez ikakvih problema (limitacija diskovima koji nisu u raid 1). Znaci ako zelis mocan stroj uzmi play cijena mu je oko 2500kn kod nine je osjetno vise nego obican model ali bit ces zadovoljan i naravno ako imas potrebu za tako necim. Imas ds214+ koji je malo jeftiniji a jednako brz. jedino nema transkodinga.

Jedino zasto sam ljut na synology je DTS certifikat jer sve sto imam je gotovo u dts.u pogotovo filmovi. A nikako da nabave certifikat i rjese taj problem. Transkoding radi odlicno mozes vrtit serije kao youtube iz web preglednika cak ti stavlja i titlove heheh. Imas isto tako mogucnost smanjivanja kvalitete radi sto boljeg streaminga.
Evo nadam se da sam ti pomogao pri odluci ako te zanima jos nesto slobodno pitaj.
jurbAs je offline   Reply With Quote