Citiraj:
Autor Milentije
Jesi li ti ikada servisirao bar jedno od ovo dvoje?
Eto ja sam u situaciji da u porodici imamo 1.9JTD (doduse u puntu, ne u 147) i 1.9 TDI u oktaviji 2010. godiste.
Cijena malog servisa (ulje, filter ulja, filter goriva, filter vazduha i filter klime) dodje skuplje za skodu nego za fijata. Razlika nije nesto pretjerana ali TDI je skuplji od JTD. Toliko o tvom "duplo skuplja alfa/fiat od skode".
Isto tako, ovo sto pises za potrosnju je pogresno. JTD kod mene ne trosi PUNO VISE kako ti pises nego nesto malo vise.
|
Filter ulja=65kn filter goriva=50kn zracni filter 80kn. A ti meni sada reci mjenjanje vilica za alfu i koliko je to cesto? Prosli tjedan mjenjao glavcine i lezaje na zadnjim kotacima 260kn po kotacu ukupno 520kn. Prva vilica sa selenima 320kn.Vjerujem da je za alfu puno skuplje. Imao sam fiat bravo 98g motor 1.9TD na motoru nema sta nije krepalo kao i na autu. I na ovoj skodi imam sada oko 150 000 prvi vlasnik 2004 godiste.A u firmi imamo skodu roomster 1.2TDI jedino na autu sta fali je malo jaci motor inace nikakvih problema. Voze ga svi po firmi jednom lupljeno u ivicnjak i to je sve. auto isto ima 180 000km i samo se radi redovni servis