Citiraj:
Autor dinos3
Do grafe je problem vrlo vjerovatno. Bilo bi NAJBOLJE da mozes ubaciti svoju grafu u neciji komp. Ako tad lete artefekti to ti je to... Vga kabal i monitor su ti ispravni. Sad moze biti da je problem u PCE slotu na maticnoj ili grafa.
|
Probao sam ubaciti i ima i tada artefakta, zato sam i rekao da je po meni to 99,999% do grafe. Ali da moguće da je problem u grafi
i u slotu. Tnx
Citiraj:
Autor Nikky
1 - ova 3650 vjerojatno odradila svoje,
kako se vidi iz slika, Club3D custom jeftinjak izvedba bez hlađenja memorija ...
2 - probaj prebacit / posudit "normalno" napajanje, pazi da je ova 5450 dobro sjela u slot,
ako imaš gdje posuditi neku grafu ne bitno "jaču" od 5450 ali koja ima vanjsko napajanje kako bi zaobišao mogući problem sa pinovima na slotu mobo,
vidi > http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express
probaj alkoholom očistiti kontakte, pogotovo ove prve (vidi link poviše)
|
Evo probao sam slijedeće:
1) par puta ubacio 5450 i provjerio da li sjeda dobro u slot - sjedne odlično - ventilator se na njoj vrti ali signala nema (ponavljam da je ona 100% ispravna jer sam ju provjerio sad i na trećem kompu)
2) vratio sam nazad 3650 i komp ju pokrene bez beda (naravno sa artefaktima, ali ju pokrene i ona daje sliku)
3) uštekao opet 5450 - again nothing.
Po meni, pošto ova zgorena daje sliku onda nije do
prljavog PCI slota.
Isto tako mislim da nije niti do
neispravnog PCI slota.
Probat ću još dvije stvari:
- prebaciti na "pravo" napajanje, mislim da će OCZ Fatal1ty od 750W biti sasvim dovoljno - ako upali, onda je do napajanja
- posuditi treću grafičku, pa ako nit nju ne bude prihvatio onda je vjerojatno do syebanog PCI slota.
Right?