View Single Post
Staro 23.01.2014., 14:33   #1
Tulum
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
Intel(R) HD Graphics grafička - trzanje slike prilikom gledanja HD filmova

Kupio sam laptom Lenovo B590 koji ima internu grafičku karticu Intel(R) HD Graphics 4000 (procesor pentium B960 2,2 Ghz) i znam da to nije laptop od kojeg treba očekivati savršene performanse. Međutim koristim ga isključivo za internet i gledanje filmova.

Prilikom gledanja HD filmova pojavljuju mi se sljedeće smetnje koje su u biti jedva primjetne i mnogima ne bi smetale.

-Kad se dogodi na videu velik broj bržih pokreta ili naglih promjena u intezitetu svjetla, teško mi je precizno opisati smetnju, ali najbliže je onome kao da na tv-u lagano pritiskate skart priključak i prilikom reprodukcije dolazi do trzanja . Slika je inaće kristalno čista i fluidna.

-Koristim bsplayer ali isti problem se i na VLC-u javlja

-pokušao sam pogledati video dok je driver deinstaliran, naravno slika je bila nekvalitetna , ali sam i dalje uspio vidjet ovu smetnju
(Windowsi su 7 , 32 bit)

-na stolnom račaunalu nema ovakvih problema tako da nije do samog filma

Evo ako možete dat kakav savjet da pokušam popravit reprodukciju iako mi se čini da nema tu nema pomoći - koliko para toliko muzike.
Inaće spajam laptom sa HDMI-om na TV pa bi želio imat izvrsnu sliku , i imam je samo mi malo ovo smeta.

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Tulum. 23.01.2014. u 14:49.
Tulum je offline   Reply With Quote