View Single Post
Staro 21.01.2014., 08:24   #1
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
(riješeno) Računalo se ne želi ugasiti već ode u standby ili koji mod

Pozdrav !

Imam problem sa kompom. Ne želi se ugasiti već ode u standby mod ili nešto drugo. Instalirani su novi windows_7 tako da mislim da nije do neke softverske greske, barem mislim.
Sve uredno radi bez problema ili prijavljivanja kakvih gresaka ali kad odem na start (orb) da se ugasi i taj dio prodje uredno, sve aplikacije pozatvara i umjesto da se ugasi kompletno racunalo ustvari se ugasi samo monitor a ostatak koma ostane upaljen. I napajanje redi i vent na kompu i tako uredno ostane skroz dok ga ponovno ne upalim ili ako kliknem na restart gumb na kučištu onda se resetira. Nije mi jasno u cemu je problem jer se to prije nije desavalo.
Osim toga od kad imam taj komp uvijek mi nakon početnog screena kada ga upalim kad se pojavi ono koji je cpu,koliko rama i dvd/cd romovi te kad prepozna usb periferiju umjesto da krene na windose on se prebaci na novi crni screen gdje mi u jednoj boji prikaže HDD koji je prepoznao a odmah ispod njega u drugoj boji DVD-RW koji imam te ispod toga izbaci : Press any key to continu...

E sad ako ne pritisnem nista tako stoji jedno 3 sec i onda krene sam u windoze ili ako kliknem onda krene odmah. Dobro to me ne smeta ali me zivcira ovo sto ga ne mogu ugasiti. Nekad se kao navodno ugasi i onda sam od sebe upali nakon jedno 5 sekundi. Jednostavno ne želi biti ugažen ( its alivie ) , .
Probao sam u BIOS-u potraziti ovu opciju ( Press any key to continu... ) da ugasim ali nigdje ne vidim opciju ali ni ne vidim nista vezano za gasenje ili automatsko paljenje.
Ako je bitno a mislim da je, koja je konfa, da bi lakše možda otkrili krivca :

MBO : Asus P5B-VM DO
CPU : Intel E4400@2000mhz ( stock) nikad ocano
DDR2 : 2 x 1gb 800mhz
VGA : integrirana intel
PSU : Antec 350W
DVD-RW : Pioneer 110D
dxdandy je offline   Reply With Quote