View Single Post
Staro 18.01.2014., 17:49   #374
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Nadam se da modovi neće zamjeriti na malom offtopicu. Ovaj screen capture imam zahvaljujući lošem iskustvu. Godinama sam imao poslovnu liniju na 8Mbs pa na 4Mbs. Dok sam bio na 8 Mbs vratim se jedne godine sa mora, uključin router i dobijem 1.5 ili tako nešta. Prijavim kvar i slijedeći dan mi jave da je to maksimum na mojoj liniji. Pitam ih kako je sve ove godine onda radilo 5x brže, a ovaj odgovori da to nije moguće i da se tu ništa ne može.
Ono što smo i ja , i tehničar previdjeli je da je to poslovna linija za velike korisnike. Ja sam trebao prijaviti problem na drugi broj. Kada sam nazvao taj drugi broj moj problem je otklonjen za manje od pola sata računajući i dolazak tehničara koji je ekspresno došao mjeriti i kopati po ormaru. Zato sam i ovaj put napravio capture stanja dok je sve štimalo i to kroz duži period. Imam ja toga još.

Već sam od nekoliko ljudi čuo kako im linije postane odjednom loša jer oni svičaju parice u ovisnosti koliko usluga netko koristi. Ako netko iz susjedstva uzme i MAXTv oni traže paricu koja to podnosi tako da možeš završiti sa onom lošijom ili sa drugim priključkom na DSLAM-u.
Nisam teoretičar zavjere, ali sada kada se sjetim gore opisanog događaja i ovog što se meni sada događa mislim da tu ima dima. Imam premalo znanja u svezi svega ovoga da bi išta mogao tvrditi, ali logika mi govori da se tu nešta čudno događa.

Zadnje izmijenjeno od: herion. 18.01.2014. u 17:55.
herion je offline   Reply With Quote