Nemam ništa protiv jednog i drugog proizvođača, iznio sam svoje iskustvo kao što su to učinili i oni ljudi na internetsima s kojih tako voliš vaditi "relevantne" podatke.
Meni su puknula 2 shimano lanca i nijedan sram i kmc, slx lanac mi je puknuo dva puta na različitim karikama. S druge strane potrgao sam 951 sram kazetu, tj. zupce, a od shimana sam vozio samo XT kazetu i ništa nije ikada puklo. Moglo bi se zaključiti da je SRAM sranje po pitanju kazeta, a shimano lanaca.
Primjerice, netko je imao problema s namještanjem sram mjenjača, dok mu je shimano radio ko ura. Netko obratno.
Hrpa ljudi ima problema sa novim shimano kočnicama, pa se svejedno preporučuju. Čujem da zee od Jacka ima isti problem na ručici kao i moj saint, nekonzistentan hod. Nedavno sam imao XT i probleme s njima. I opet bih nekom preporučio da sada kupi shimano za tolko i tolko novaca, a ako ima para neka kupi hope i miran je dekadu jer ima sve zamjenske dijelove.
Drugim riječima, ovo što čitaš po internetu nije nužno točno, jer će se uvijek skupiti više ljudi koji će reć nešto negativno o proizvodu nego obratno. Oni kojima sve radi su sretni i nemaju potrebe tipkati dok se mogu voziti
EDIT: 991 Hollow lanac sam imao na Haro X6ici, a to je bilo prije nego se pola ekipe ovdje počelo voziti

Znači ima tisuće km u sebi. Sad jest razvučen već, ali nijednom nije puknuo.
EDIT2: nop. 991 lanac sam imao još davnije hahah
oglas shift R3, datum 7.7.2011.
Mislim da je to jako velika kilometraža koju je lanac pretrpio