View Single Post
Staro 17.01.2014., 11:03   #361
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Prvo, smanjenje brzine ti se dogadja automatski kad se na centrali zabiljezi dovoljan broj prekida interneta u nekom intervalu. Dakle, ako sam namjerno prekidas liniju radi dobijanja druge IP adrese, ili se veza prekida uslijed neke greske, onda se automatski na DSLAM-u linija prebacuje na prvu nizu brzinu i router se vise ne moze spojit na pocetnu vecu brzinu. Kod mene na mojoj centrali ne mogu daljinski to rijesit, nego mora doci tehnicar, nakon prijavljivanja greske i "manualno" prebacit na vecu brzinu. (I upload moze biti uzrok ovakvom ponasanju ako koristis IMS. Tada treba, ako je moguce, smanjit brzinu upload-a)

Drugo, SX763 ima sigurno bolji modem (i wifi) i bolje ce drzati liniju, ali ne i u slucaju ako sam prekidas vezu s internetom. Tada ce se dogadjat isto kao i sa ADB-om.

Btw, za ponovnu sinkronizaciju DSL linije nije potrebno reboot-at router nego je dovoljno iskljucit DSL zicu na par sekundi, pa ju opet ukljucit. Isto tako ponovnu sinkronizaciju kao i testiranje linije mozes sam odradit telefonskim pozivom na SZK i odabirom tri puta za redom broja "2" (na telefonu) te na koncu broj "3" za pocetak procesa resinkronizacije.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 17.01.2014. u 11:09.
Prezime je offline   Reply With Quote