View Single Post
Staro 16.01.2014., 15:38   #1425
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
prije sam imao nekakvo entry level kućište od gigabytea sa otvorenom bocnom stranicom jer se ista nije mogla zatvoriti zbog CPU hladnjaka, kućište je imalo naprijed jedan vent za usis, 12cm i jedan isti takav vent iza koji je izbacivao topli zrak van (ne znam koliko je imalo smisla radi otvorene bocne stranice), cpu je fx8320@4.4Ghz i kada sam promjenio kućište sve su komponente hladnije za 4-5 stupnjeva, prednji donji vent direktno puše na disk, zarotirao sam gornju policu za HDD tako da gornji prednji vent puše direktno po kartici, gornji i stražnji vent ispuhuju zrak van...u idile temperatura grafe je 28 stupnjeva, sa starim kućištem je bila 31, u BF4 sada je max 58, prije je bila 63, fan na auto, grafu nisam kurio furmarkom...procesoru je također temperatura spuštena 4 stupnja pod primeom 95 na 10 minuta...
Kućište imam malo više od tjedan dana i za sada nema prašine, ali dosta su jednostavno izveli skidanje filtera i nije potreban nikakav alat, pa prašinu doslovno možeš ocistiti za 2-3 minute
Mislim ubaciti još samo jedan vent na doljnju stranicu, pokraj napajanja, iz razloga da vuće hladan zrak od ispod i da preusmjeri hladni zrak koji dolazi od prednja dva venta prema gore pošto je big tower, e sada koliko to ima smisla niti sam ne znam?

kućište ima dosta dobru izolaciju i dolazi sa stvarno tihim ventovima koji se vrte na 1000rpm, ovaj f14 koji sada imam deklariran je na 1300rpm i 22dB, ali sam ga spojio preko fan kontrolera na 5v i stvarno se ne čuje, jedino kada se vent od CPU-a zavrti na 2600rpm pod primeom 95, onda se on poprilično čuje, koda će poletit
dadosbcro je offline   Reply With Quote