View Single Post
Staro 15.01.2014., 19:46   #351
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Danas opet problem sa routerom. Neće mi se zezati sa resetiranjima već sam zatražio zamjenu routera. I to sam opet zatražio ADB. Nemam ništa protiv adb-a jer je 2 i po mjeseca radio dobro. Sinoć sam se zadnji otpojio i sve je radilo super , a danas se žena išla spojiti iza podneva i ne može na net. Kažem joj da sačeka dok ne dođem. Dakle modem se zablesavio iako nitko nije radio. Simptomi isti. Ovaj put je međutim radila promjena DNS servera na 8.8.8.8 , ali učitavanje stranica bilo je sporo. Povećao sam timeout i retry unutar DNS upita u i dobio odgovor koristeći adresu routera kao DNS server. Otišao sam u diagnostic i primijetio da je CPU load oko 60%, a average load cca 2.5. Sada , nakon reboota sve radi OK. CPU load je 4-10%, average load 0.3-1.0.

Prije no što sam rebootao router nazvao sam T-Com i tražio da testiraju liniju. Po njima je sve OK i nije bilo smetnji niti pada linije u navedenom periodu. Dakle OS routera se jednostavno zablesavi, neki od procesa sjedne na CPU ili je čak problem u I/O, ali to ne mogu provjeriti . I to na potpuno laganom prometu jer gotovo nitko nije radio od sinoćnog reboota. Svi strojevi bili su ugašeni i usprkos tome nakon cca 12 sati rada problem.

Zašto se ovaj problem nije javio do sada ne znam. Ne primjećujem da se router jače grije. Uglavnom baš me zanima da li će novi router riješiti problem. Odmah ću blokirati mogućnost da bilo šta prčkaju pa ćemo vidjeti da li je u pitanju samo quality control.
herion je offline   Reply With Quote