Citiraj:
Autor herion
Mislio sam da mi oni odrade postavke ADSL-a, a onda sa restorom od routera vratim postavke koje sam mijenjao. To bi valjda trebalo biti tu jer koji onda smisao takvog backupa.
Nije tragedija to ručno štrikati, ali ovo je elegantnije i, uostalom, to bi trebala i biti svrha backupa.
|
pazi ako nakon tog restoraš svoje postavke odprije opet ćeš overwritat njihove
Citiraj:
Autor Prezime
Spremaju samo model/tip routera, username/pass za spajanje na net, username/pass za IMS te broj porta na kojeg je spojen telefon, MAC mozebitnog MaxTv prijemnika te SSID/pass wifi adaptera. Svi drugi podaci se gube.
|
ono što sam ja primjetio je da spremaju i IP adresu rutera i MTU/MRU postavke a najvjerojatnije i ostatak konfiguracije
Citiraj:
Autor Prezime
Sa ukljucenim daljinskim administriranjem oni su jednaki gazde "tvog" routera kao i ti, ako ne i veci, a kaj bi mogli mjenjat ovisi samo o njihovoj volji i nagonu, jer im cijela konfiguracija stoji na raspolaganju. Ja im ne dopustam pristup, pa nisam tocno upoznat sto, kako i kada mijenjaju...
|
osim remote assistance-a tu je i remote management - ovo su 2 različite mogućnosti daljinskog upravljanja ruterom.
nakon što sam disejblao samo remote assistance više nisam mogao prebacit ruter u bridge sa korisničkih stranica niti mjenjat wireless postavke ali system log se i dalje punio kernel wsc errorima i sličnim glupostima. tek nakon disejblanja obe opcije za management mi je log čist i logira samo reconnect svaka 24h. osim toga i SSH su mudraci prekofigurirali da iz LAN-a djeluje isključen a zapravo je otvoren prema njihovom management serveru. ovo se odnosi na sx763 ruter ali za očekivat je da je ista situacija i sa adb-om i thomsonom