View Single Post
Staro 14.01.2014., 11:17   #334
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
A gle, sam DNS upit je UDP upit. Ja sam probao i sa nslookup tj. dig. Pri tom sam naveo javne DNS servere i, između ostalog, i one koje si ti naveo. Probao sam sinhronizirati sat sa ntpdate koriseći javni ntp server. On isto koristi udp.
Ja sam imao od ranije otvoren Cisco VPN prema firmi prijatelja. Uredno sam radio čitavo vrijeme na stroju koji je bio u njihovoj firmi koristeći VNC. Onda se presvičam na browser i ne ide. Probam sa laptopa i ništa. Probam sa tableta i opet isto. Onda dignem linux, ali i tu su problemi. Za to vrijeme VNC preko VPN-a radi. Odem na kat i klinac uredno igra League of Legends također od ranije spojen. Pitam ga da li može na web stranice iz browsera. Proba i ne ide. Ali postojeća konekcija radi
Onda sam se spojio na router i pokrenuo njegov ping koristeći ime računala-ništa. To je zato jer prvo mora napraviti DNS upit Onda probam ping na IP adresu i to radi. Ali to je ICMP protokol tj. nije čak ni IP.

Zauzeće procesora na routeru 47%, nešto manje od pola RAM-a slobodno. Budući da je na routeru modificairani linux moguće da je ispucan neki od TCP/IP limita. Međutim ja sam se na kraju odpojio sa svih strojeva i pokušao samo sa jednog nakon cca 10 min kada većina veza ode u timeout. Opet ništa.
Ono što me muči je to da sam ranije router koristio daleko intenzivnije i to nakon što nije bio gašen mjesec dana. Sve je bilo OK. A sada u 15 dana tri puta isto.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.01.2014. u 12:06.
herion je offline   Reply With Quote