elem raja,
...već neko vreme škicam 5tenke, imam doma flat
VP59 pedale (koje su mi kolor-match eXtra) ali nisam imao odgovarajuću patiku da ih oprobam, tj. probo oko kuće sa
NB patikama i nije mi se svidjelo i ček'o i ček'o i naletio
na dropu na šminku pa hajd reko da oprobam i to čudo (nije mi bio vakat uzimat nove jer sam hteo odvest jednu vožnju pa da vidim kako radi) a cena od 350 kn je prihvatljiva za
ovakvo stanje (znam da idu k'o halva i lako ih prodat, uvek ne'ko grize).
I tako danas hajd test vožnja: 4 mušketira skočili do brega, na usponu ništa posebno mi nije teže nego spd, a što se tiče spusta...e to mi je pjesma u usporedbi sa spd. Ovo je vrlo individualno što pišem i nije objektivno. Ja imam u spd pedalama cca 20000 km i malko više koje sam natukao na 3 bicikla u 2,5 god (HT, treKKing i FS), s tim da sam prešao na spd nakon 3 tjedna kako sam kupio prvo biciklo.
Pinovi kako veli Sale su neki nabildani i patika se bukvalno lepi za pedale, k'o da ima magnete

, s tim da su mi 2 puta skliznule na usponu i to pripisujem još vremenu privikavanja (prva vožnja). Pinovi su takvi da možete bukvalno ako ispadne branik na kolima s njima učvrstit.
Na onom korjenju 57-ice (mislim) gdje je novi drop tj. skok prošo sam k'o beba, i u tome vidim da sam dobio cca 17% level up-a sa ovim tenama.
Ukratko: puno sam slobodniji sa flat systemom, i vidim da upareno sa dobrom patikom, nema puno razlike ako se uporedi sa spd, bar zasada ne primećujem...a što se tiče umora čekam da odradim 3 dana za redom Sljemena pa ću moći malko objektivnije promislit dali ima spd toliko plusa...
što se mene tiče, eXtra tena i vredi svake pare

na prvu su mi izgledale glomazno i teško, no robustne jesu ali nisu teške i u njima noga spava, dok mi se u uskim spdjkama pretvara u koplje
EDIT: o
ovim barabama sam pričo dns