Citiraj:
Originally posted by tihomir
Stanje kod mene:
Bios je zadnji - verzija 1023. Neki dan flashan.
Imam Zalmana 7000AlCu, na 1500RPM. Temperatura nakon ~pol sata Primea je 55 C i to na 1.4V. Za 250FSB mi je potrebno 1.45 ali toliko sam ga naložio samo da vidim je li problem u njem ili memoriji, a izgleda da je stvar u Kingmaxu SR433 2*256 jer Prime baca greške a kad promijenim takt memoriji sa sinkronog na asinkroni nemam takvih problema. Pri tome memu držim na 2.5-4-4-8 i 2.85V. Čudno je što mema ne želi raditi 2-5-5-5 na DDR400 dok je na NF2(8RDA3+) radila bez problema uz defaultni napon...
Pasivac djelomično Zalman, no prstići gore na njem - jel to normalno i kako riješiti?
Još jedna stvar je vezana uz AsusProbe i voltaže jer kad mi je voltaža na difoltu Probe prijavljuje 1.45-1.46 a propada do 1.36 pod opterećenjem. Speed Fan daje istovjetne podatke.
Stepping mi je E0, serija SL7PM - po overclockers.com najbolja...
Može pomoć?
|
o vdroop-u je vec bilo govora...dakle pad napona jezgre procesora pri opterećenju, pogotovo kod overclockinga...taj se problem NE MOZE riješiti nikako osim VDROOP MODOM i nema te ploče za s478 koja nema taj problem...
problem s memom riješi ovako - stavi u biosu postavke na SPD i omjer fsb:ram na 5:4 i dizi fsb na 250...to bi ti trebalo raditi...
nb TREBA dodatno hladiti jer se na njemu mogu ćevapi speči...ja to riješavam sa enerom 92mm koji je naslonjen na pasivac na nb-u...