View Single Post
Staro 24.07.2005., 22:54   #1
No123
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
memtest86+ Corsair Reklamacija??

Slucaj je slijedeci:

Imam dva kompjutera ovaj iz potpisa s kojim imam problema i:
Asus P4C800
P4 2.8GHz
2x256MB Hynix
koji savrseno radi.

E sad ovaj iz potpisa:
Postavim u BIOS-u sve na default, Corsair je znaci s latencijama 3-3-3-8 2T i pokrenem memtest86+ 1.60.
Sve testove izvrti bez problema osim testa 7 koji javi samo jednu gresku koja je uvijek na istoj adresi i isti bit, probao sam povecavati napon do 2.8V ali nista ne pomaze opet jedna greska na istoj adresi. Najduze mi je izdrzao dva prolaza bez greske na 2.75V.

Onda sam zamijenio module i opet u testu 7 javi jednu gresku ali sada na drugoj adresi ali isti bit. I koliko god puta ponavljao test greska je na istoj adresi i isti bit.

Onda sam umjesto u 1 i 3 utor stavio memoriju u 2 i 4 i opet ista greska na istoj adresi i isti bit.

Onda sam izvadio Corsair-a van i iz drugog kompjutera stavio 2x256MB Hynix memorije. Namjestio sam latencije na 2.5-3-3-8 1T i s memtestom 86+ provrtio sve testove dva puta bez greske, a onda sam izabrao test 7 i njega vrtio sat vremena, 10 prolaza, isto bez greske.

Onda sam probao staviti Corsair u drugi kompjuter, P4, ali kada su oba modula unutra nikako mi se ne pojavljuje slika ne ekranu, jednostavnno kaze da nema signala. Kada stavim samo jedan modul onda radi dobro ali nisam vrtio memtest s oba modula nego samo s jednim i nije javio gresku cijelu noc, s dva nece nikako.

Napominjem da sam bio na stranici Corsair-a i da tamo kazu da je taj Corsair koji ja imam najpopularniji na obje moje maticne ploce, sto bi trebalo znaciti da je memorija kompatibilna s mojim maticnim plocama.

Da li imam dovoljan razlog da relamiram taj Corsair Twinx 1024-3200C2 zbog te greske koju pokazuje memtest86+ i to sto oba modula uopce ne rade u drugom, P4, kompjuteru??

:confused:
No123 je offline   Reply With Quote